GÜMÜŞHANE / KÜRTÜN - Üçtaş İlkokulu

SAYIN VELİLERİMİZ;

2021-2022 Eğitim- Öğretim Yılı kayıt işlemleri ile ilgili aşağıdaki açıklamalar bilgi amaçlı olup Bakanlığımız tarafından yapılacak açıklamalar esas alınacaktır.

Bakanlığımızın kayıt işlemleri ile ilgili açıklamaları web sayfamızda yayınlanacaktır.

1- 2021-2022 eğitim-öğretim yılı okulumuzun birinci sınıflarına öğrenci kayıtları; çocuklarımızın MERNİS bilgileri esas alınarak, herhangi bir başvuru olmaksızın, Bakanlığımız tarafından e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılacaktır.

(Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında yeni kayıtlar, temmuz ayının ilk iş gününde başlar. Kayıt işlemi, 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu hükümlerince oluşturulan ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak, e-Okul sistemi üzerinden yapılır. Kayıt işlemleri sırasında veliden herhangi bir belge talep edilmez. Ana sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 57 ayını dolduran ve 69 ayını doldurmayan (Aralık 2015 - Ocak 2016) çocuklar kaydedilir.

(Velisinin yazılı talebi veya sağlık raporu doğrultusunda ilkokula kaydı bir yıl ertelenen çocuklar okul öncesi eğitim kurumlarına öncelikle kaydedilir. Eylül ayı sonu itibarıyla 57 ay ve üzeri çocuklarında ana sınıflarına kaydı önceliklidir.)

2-Mecburî ilköğretim çağına giren okulumuz kayıt bölgesindeki öğrencilerimizin e-okul sisteminden listesi alınarak, ilan edilecektir.

(İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Gelişim yönünden ilkokula hazır olduğu anlaşılan 66-68 ay arası çocuklardan, velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir. Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanların velisinin vereceği dilekçe okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir.)

3. Kayıt bölgemizdeki doğum tarihleri 2016 Ocak-Şubat-Mart olan (66-68 aylık) ve dolayısıyla kayıtları veli isteğine bağlı çocuklar da okulumuza geçici olarak yerleştirilecektir. Bu yaş grubundaki çocuğunu birinci sınıfa göndermek isteyen velilerimizin okula yazılı istekte bulunmaları okula kesin kayıtları için yeterli olacaktır.